O`ZBEKISTONDA EKZEMA KASALLIKLARI VA ULARNI OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ekzema kasalligi, uning turlari, sabablari, belgilari va davolash usullari haqida batafsil ma'lumot beriladi. Ekzema – terining surunkali yallig‘lanish kasalligi bo‘lib, qichishish, qizarish va toshmalar bilan namoyon bo‘ladi. Kasallikning rivojlanish omillari orasida irsiyat, allergik reaktsiyalar va immun tizimining zaiflashuvi muhim o‘rin tutadi.Shuningdek, maqolada ekzemaning oldini olish va uy sharoitida parvarish qilish bo‘yicha tavsiyalar ham bayon etilgan. Ushbu tadqiqot ekzema bilan bog‘liq muammolarni tushunishga va samarali davolash usullarini tanlashga yordam beradi.