O`ZBEKISTONDA REVMATIZM KASALLIKLARI VA ULARNI OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada revmatizm kasalligi, uning kelib chiqish sabablari, klinik belgilari va davolash usullari haqida batafsil ma'lumot berilgan. Revmatizm – bu asosan yurak, bo‘g‘imlar va boshqa a'zolarning biriktiruvchi to‘qimasini zararlaydigan yallig‘lanishli kasallik bo‘lib, ko‘pincha streptokokk infeksiyasi natijasida yuzaga keladi. Maqolada kasallikning asosiy belgilari, tashxislash usullari va davolash yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, revmatizmning oldini olish choralari va kasallikning asoratlari haqida ham ma'lumotlar keltirilgan. Maqola tibbiyot mutaxassislari va sog‘liqni saqlash sohasiga qiziquvchi o‘quvchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.