FORTEPIANO YARALISH TARIXI VA RIVOJLANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fortepianoning ta’rifi va kelib chiqishi, uning tuzilishi va asosiy qismlari, klavish bosilishi va mexanizmlarning harakati, torlarning tebranishi va hosil bo’lishi, rezonans va tovushlarning kuchayishi, damperlarning roli, pedallar va ularning tovushga ta’siri,tovushlarning so’nishi, fortepianoning turlari, akustik xususiyatlari va fortepianoning musiqa olamidagi o’rni haqida ma’lumotlar keltirilgan.