BO'LAJAK O'QITUVCHILARNI HALQARO BAHOLASH TADQIQOTLARI TAJRIBALARIGA TAYYORLASHNING PEDAGOGIK MEXANIZMI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni xalqaro baholash tadqiqotlari tajribalariga tayyorlashning pedagogik mexanizmi yoritilgan. Xususan, PISA, TIMSS, PIRLS kabi xalqaro tadqiqotlarning mazmuni, maqsadi va ularning ta’lim sifatini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Bo‘lajak o‘qituvchilarni mazkur tadqiqotlarga tayyorlashda qo‘llaniladigan metodlar, vositalar, bosqichlar va zamonaviy yondashuvlar asosida ishlab chiqilgan pedagogik mexanizmning tarkibiy qismlari ko‘rsatib o‘tilgan.