"RAQAMLI HUQUQBUZARLIKLARNING JINOIY-HUQUQIY TAHLILI VA HIMOYA CHORALARI" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola kiber jinoyatlarning huquqiy jihatlarini xalqaro normalar va turli davlatlarning qonunchilik tajribasi asosida o‘rganadi. Budapesht konvensiyasi, Birlashgan Millatlar Tashkiloti hujjatlari va xorijiy huquqiy amaliyot doirasida kiber firibgarlik, shaxsiy ma’lumotlarning noqonuniy qo‘lga kiritilishi va xakerlik hujumlarining huquqiy bahosi tahlil qilinadi.Bundan tashqari, xalqaro tashkilotlar va huquqni muhofaza qilish institutlarining kiber jinoyatlarga qarshi kurashdagi o‘rni yoritilib, qonunchilikni takomillashtirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.