TABIIY RESURSLAR ISTE’MOLI: EKOLOGIK SAVODXONLIKNI OSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tabiiy resurslar insoniyat hayoti uchun zarur bo‘lgan barcha materiallar va energiya manbalarini o‘z ichiga oladi. Ular iqtisodiy rivojlanish, ijtimoiy farovonlik va ekologik barqarorlik uchun muhimdir. Ammo tabiiy resurslarning iste’moli ko‘plab muammolarni keltirib chiqarishi mumkin, shuning uchun ularni oqilona boshqarish zarur.