“BERDAQ: QORAQALPOQ XALQINING ARDOQLI VA BUYUK SHOIRI”. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu  maqolada  Qoraqalpoq  xalqining  buyuk  shoiri  va  madaniy  arbobi  Berdaqning  hayoti,  ijodi  hamda  uning  qoraqalpoq  adabiyotiga  qo’shgan  ulkan  hissasi  yoritilgan.  Unda  shoirning  asarlarida  milliylik,  xalq  taqdiri  va  ijtimoiy  adolat  masalalariga  bo’lgan  yondashuvi  tahlil  qilinadi.  Berdaqning  she’riyatida  vatanparvarlik  va  insonparvarlik  g’oyalari  asosiy  o’rin  tutishi,  Shuningdek,  uning  ijodiy  merosi  qoraqalpoq  xalqining  ma’naviy  boyiligiga  aylangani  keng  ko’lamda  ochib  berilgan.  Mazkur  maqola   Berdaq  ijodining  bugungi  kundagi  ahamiyatini  o’rganish  hamda  yosh  avlodni  milliy  qdriyatlar  ruhida  tarbiyalash  uchun  muhim  manba  bo’lib  xizmat  qiladi.