MA'LUMOTLARNI KODLASHTIRISH. SANOQ SISTEMALARI BILAN ISHLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ma'lumotlarni kodlashtirish jarayoni va sanoq sistemalari bilan ishlash prinsiplari yoritilgan. Ma'lumotlarni raqamli ko'rinishga o'tkazishning ahamiyati, binar, o'nli, sakkizlik va o'n oltilik sanoq sistemalari haqida tushunchalar, ularning o'zaro bog'liqligi va amaliyotda qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, kodlashtirish turlari va ularning axborotni uzatish va saqlashdagi o'rni haqida fikr yuritiladi.