XALQARO TURIZMNI BOSHQARISHDAGI IMKONIYATLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola xalqaro turizmni boshqarishning ahamiyati va istiqbollarini ilmiy asosda tahlil qiladi. Maqolada, birinchi navbatda, turizmni boshqarishning dolzarbligi va uning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik jihatlari yoritilgan. Xalqaro turizmning o‘sishi va global hamkorlikning kuchayishi, shuningdek, yangi texnologiyalar va raqamli transformatsiyaning roli keltirilgan. Barqaror turizm, ekologik mas’uliyat, innovatsion yondashuvlar va pandemiyalarga tayyor turish kabi asosiy tendensiyalar tahlil etilgan. Maqola turizmni boshqarishda samarali strategiyalarni ishlab chiqish, barqaror turizmni rivojlantirish va global hamkorlikni kuchaytirishga oid takliflarni o‘z ichiga oladi. Ushbu ilmiy ish, turizm sohasida tadqiqot olib borayotgan olimlar, amaliyotchilar va siyosatshunoslar uchun muhim manba bo‘lishi mumkin.