SFERIK GEOMETRIYA VA RIMANNING ELLIPTIK GEOMETRIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola sferik geometriya va Rimanning elliptik geometriyalari haqida umumiy tushuncha beradi, ularning tarixiy rivojlanishi, matematik asoslari va amaliy qo‘llanilishini tahlil qiladi. Maqolada ushbu geometriyalarning Evklid geometriyasidan farqlari, asosiy xususiyatlari, metodlari va natijalari keltiriladi. Shuningdek, tanqidiy tahlil, muhokama va keajakdagi tadqiqotlar uchun takliflar beriladi. Maqola matematika, fizika va astronomiya sohasidagi mutaxassislar va talabalar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.