"HINDISTON MILLIY INNOVATSION TIZIMI MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI: O‘ZBEKISTON UCHUN TAVSIYALAR" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hindiston milliy innovatsion tizimi (MIT) dunyoda yirik innovatsion ekotizimlardan biri sifatida tanilgan bo'lib, uning muvaffaqiyati davlat siyosati, ilmiytadqiqot institutlari, xususiy sektor va akademik hamjamiyatning samarali integratsiyasiga asoslanadi. Ushbu maqolada Hindiston MITining tuzilishi, ishlash mexanizmlari va rivojlanish tendensiyalari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada Hindistonning innovatsion siyosati, strategik tashabbuslari va startap ekotizimining rivojlanishiga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi Hindistonning innovatsion tizimidan O‘zbekiston milliy innovatsion tizimini rivojlantirishga oid amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdir.