BUXORO AMIRLIGI DIPLOMATIYASI TARIXIGA NAZAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Buxoro amirligi O‘rta Osiyoning siyosiy, iqtisodiy va madaniy markazlaridan biri sifatida o‘z davrida xalqaro munosabatlar va diplomatik aloqalarda muhim rol o‘ynagan. Ushbu mavzu Buxoro amirligining diplomatiyasi tarixiga bag‘ishlanib, uning qo‘shni davlatlar, Rossiya imperiyasi, Xitoy va xonliklar bilan bilan bo‘lgan siyosiy aloqalarini tahlil qiladi.