TIL TARJIMANING KALITI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekcha: Tarjima bu ikki til orasidagi muloqot ko‘prigi bo‘lib, u faqatgina so‘zlarni emas, balki madaniyat, ruh, ohang va mazmunni ham o‘tkazadi. Mazkur maqolada tarjimaning nazariy asoslari, tarjimonning madaniy va axloqiy roli, tarjimaning uslubiy xususiyatlari, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar yordamida tarjima samaradorligini oshirish masalalari yoritiladi. Tarjima san’atiga yangicha yondashuvlar va amaliy tavsiyalar ham berilgan.