BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA MUSIQA ORQALI ESTETIK TARBIYA BERISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga musiqa orqali estetik tarbiya berishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etilgan. Musiqa inson qalbini tarbiyalaydigan, estetik didini shakllantiradigan kuchli vosita sifatida o‘rganiladi. Maqolada musiqa darslarida qo‘llaniladigan uslub va metodlar, milliy va jahon musiqasining o‘quvchilarga estetik ta’siri, shuningdek, musiqa orqali bolalarda go‘zallikni anglash, his qilish, ifoda etish qobiliyatining rivojlanishi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, o‘qituvchilarning pedagogik mahorati va darsdagi interaktiv yondashuvlarning estetik tarbiya samaradorligiga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi.