B2B SEKTORIDA BOZOR SEGMENTATSIAYSI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada B2B (biznesdan biznesga) sektorida bozor segmentatsiyasining samaradorligi tahlil qilinadi. Segmentatsiya usullarining samaradorligi mijoz ehtiyojlarini aniq tushunish, samarali marketing strategiyalarini ishlab chiqish va bozordagi raqobatbardoshlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot natijalari korxonalar uchun qaysi segmentatsiya usuli eng samarali ekanligini aniqlashga yordam beradi. . Ushbu maqolada bozor segmentatsiyasining turli usullari, ularning samaradorligi va B2B korxonalari uchun eng mos keluvchi segmentatsiya modellarining tahlili keltiriladi.