IJTIMOIY HIMOYALASHDA INSONPARVARLIK TAMOYILINING O'RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ijtimoiy himoyalash tizimida insonparvarlik tamoyilining ahamiyati va o'rnini chuqur tahlil qiladi. Maqolada insonparvarlik tamoyilining mohiyati, uning huquqiy asoslari, ijtimoiy himoyalashning turli sohalaridagi namoyon bo'lishi, shuningdek, amaliyotdagi kamchiliklar va ularni bartaraf etish yo'llari ko'rib chiqiladi.  Tadqiqotda insonparvarlik tamoyilining samarali amalga oshirilishi uchun zarur bo'lgan omillar, jumladan, qonunchilik, davlat siyosati, jamiyat munosabati va mutaxassislarning professionalligi tahlil qilinadi.