УЙ-ЖОЙ ХЎЖАЛИГИДА ИССИҚЛИК ТАЪМИНОТИДА ЯНГИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур мақолада уй-жой хўжалигида иссиқлик таъминотини таъминлашда қўлланилаётган замонавий ва инновацион технологиялар таҳлил қилинган. Қуёш иссиқлик тизимлари, геотермал иситиш, ақлли бошқарув ускуналари ҳамда энергия самарадорлиги юқори бўлган изоляция материалларидан фойдаланиш усуллари кўриб чиқилган. Шунингдек, техник тавсифлар, самарадорлик кўрсаткичлари ва ишлаш схемалари орқали ҳар бир технологиянинг афзалликлари баён этилган. Мақоладаги маълумотлар уй-жой хўжалигида иссиқлик таъминотини яхшилаш, энергия тежамкорлигини ошириш ва атрофмуҳитни муҳофаза қилишда амалий аҳамиятга эга.