SUNIY INTELLEKT: AFZALLIGI VA KAMCHILIKLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada sun’iy intellektning afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt texnologiyalarining afzalliklari sifatida tezlik, samaradorlik, doimiy faoliyat va xavfsiz ish muhitini yaratish imkoniyatlari keltirilgan. Biroq, maqolada, shuningdek, sun’iy intellektning iqtisodiy ta'sirlari, axloqiy va etik muammolar, maxfiylik va xavfsizlik masalalari kabi kamchiliklari ham ko‘rib chiqiladi. Sun’iy intellektning kelajagi, uning ijtimoiy hayotga bo‘lgan ta'siri, shuningdek, bu texnologiyani boshqarish va rivojlantirishda ehtiyotkorlik bilan yondashish zarurligi ta’kidlanadi. Maqola, sun’iy intellektning salmoqli afzalliklariga qaramasdan, uning kamchiliklari va xavf-xatarlarini ham hisobga olish zarurligini ta'kidlaydi.