BOLALARDA ELEMENTAR MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHDA OILANING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada bolalarda elementar matematik tasavvurlarni shakllantirish jarayonida oilaning tutgan o‘rni va roli yoritilgan. Maqolada oila a’zolarining, xususan ota-onalarning bolalarning ilk matematik ko‘nikmalarini shakllantirishdagi bevosita ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, oilaviy muhitda yuzaga keladigan tabiiy o‘quv vaziyatlari orqali bola tafakkurining rivojlanishiga qo‘shilayotgan hissasi ochib beriladi.