TIL VA NUTQ MARKAZIDA TARBIYACHINING KREATIV FAOLIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy maktabgacha ta’lim tizimi bolalarning har tomonlama rivojlanishiga yo‘naltirilgan bo‘lib, bu jarayonda til va nutq rivoji alohida o‘rin egallaydi. Til – ijtimoiy aloqa vositasi sifatida bolaning shaxs sifatida shakllanishida asosiy omillardan biri hisoblanadi. Nutq esa bolaning tafakkurini ifodalovchi va uni boshqalar bilan muloqotga kirishishiga imkon beruvchi vosita bo‘lib xizmat qiladi. Shu bois, maktabgacha yoshdagi bolalarda to‘g‘ri, ravon va mazmunli nutqni shakllantirish maktabgacha ta’lim tashkilotlarining eng muhim vazifalaridan biri hisoblanadi.