ZARARLI OMILLARINING ORGANIZMGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Odamlar atrof-muhit omillari bilan o’zaro ta’sir qiladi va bu o’zaro ta’sir odamlarning salomatligi, farovonligi  va umumiy hayot sifatiga katta ta’sir ko’rsatadi. Havoning  ifloslanishi,  ayniqsa,  nafas yo’llari kasalliklari va saraton kasalligini keltirib chiqarishi mumkin. Suvning ifloslanishi yuqumli kasalliklarning  tarqalishiga  olib kelishi mumkin.  Aholi salomatligini  mustahkamlash  va kasalliklarning  oldini  olishda sanitariya-gigiyena  talablariga rioya  qilish,   ba’zi ekologik vaziyat o’ta tang ahvolda bo’lgan hududlarda tabbiy nazoratni yanada kuchaytirishimiz zarurligi keltirilgan.