ANEMIYANING TURLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Anemiya qondagi qizil qon tanachalari  yoki gemoglobin sonining kamayishi bilan tavsiflangan tibbiy holat bo'lib, kislorod tashish qobiliyatining pasayishiga olib keladi. Anemiyaning har xil turlari mavjud, ularning har biri turli xil asosiy sharoitlardan kelib chiqadi. Ushbu maqolada anemiyaning eng keng tarqalgan turlari, jumladan temir tanqisligi anemiyasi, B12 vitamini tanqisligi anemiyasi, folat etishmovchiligi anemiyasi va gemolitik anemiya, ularning sabablari, belgilari va davolash strategiyalari batafsil tahlil qilingan.