TA’LIMDA SIFAT MONITORINGI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH ORQALI BOSHQARUVNI OPTIMALLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida sifat monitoringi jarayonining holati tahlil qilinib, uni takomillashtirish orqali boshqaruv samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Sifat monitoringi tizimi orqali ta’lim muassasalarida amalga oshirilayotgan pedagogik faoliyat, o‘quv dasturlari, o‘qituvchilarning salohiyati va o‘quvchilarning bilim darajasi yuzasidan aniq va tizimli ma’lumotlar olish imkoniyati yaratiladi. Shu orqali qaror qabul qilish, resurslarni taqsimlash va sifatni boshqarish jarayonlari optimallashtiriladi.