OʻZBEKISTON SHAROITIDA YASHIL IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻzbekiston iqtisodiyoti zamonaviy rivojlanish jarayonida yashil qtisodiyot tamoyillarini joriy etishga intilmoqda. Yashil iqtisodiyot atamasi tabiiy resurslardan samarali foydalanish, ekologik barqarorlikni ta'minlash va ijtimoiy farovonlikni oshirishga qaratilgan iqtisodiy faoliyatni anglatadi. Raqamli texnologiyalar esa bu jarayonni tezlashtirish va samaradorligini oshirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda yashil iqtisodiyotni raqamlashtirishning asosiy jihatlari va imkoniyatlari ko'rib chiqiladi.