IJTIMOIY KONFORIZM VA SHAXSLARARO XATTI-HARAKAT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy konforizm tushunchasi, uning shaxs va jamiyat oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlardagi roli hamda shaxslararo xatti-harakatlarga taʼsiri tahlil qilingan. Muallif konforizmning ijobiy va salbiy jihatlarini ochib beradi, shaxsning mustaqil fikrlashiga taʼsir etuvchi omillar, jumladan, guruh bosimi, ijtimoiy meʼyorlar va stereotiplar kabi holatlarni koʻrib chiqadi. Maqolada, shuningdek, shaxslararo aloqalarda konforizmning namoyon boʻlish shakllari va uni bartaraf etish yoʻllari haqida fikr yuritiladi. Ilmiy-nazariy tahlillar va amaliy misollar orqali muallif ijtimoiy muomaladagi muvozanatni saqlashda tanqidiy fikrlashning ahamiyatini asoslab beradi.