MIKRO BIZNESNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mikro biznes tushunchasi, uning iqtisodiyotdagi funksiyalari va ahamiyati yoritib beriladi. Mikro biznes subyektlarining bandlikni ta’minlash, mahalliy bozorni rivojlantirish, innovatsiyalarni joriy etish va ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikka qo‘shayotgan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda mikro biznesni rivojlantirish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlarga ham alohida e’tibor qaratiladi.