TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR: IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bugungi kunda rivojlanib borayotgan zamonaviy texnologiyalarning o‘quv jarayonida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, ularning xorijiy, ayniqsa ingliz tilini o‘rganishdagi samaradorligi, o‘quvchilar uchun yaratgan imkoniyatlari, interaktiv muhitda ta’lim olishga bergan hissasi yoritiladi. Shu bilan birga, zamonaviy texnologiyalarning ayrim kamchiliklari, masalan, texnik qiyinchiliklar, motivatsiyaing pasayishi yoki inson omilining kamayishi kabi jihatlar ham ko‘rib chiqiladi. Maqola zamonaviy texnologiyalarni til o‘rganish jarayoniga to‘g‘ri integratsiya qilish zarurligiga urg‘u beradi.