MAHALLA IJTIMOIYLASHUVNING AN’ANAVIY OMILI SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistondagi mahalla institutining etnomadaniy renessans va ijtimoiy integratsiya jarayonlaridagi murakkab funksiyalari ilmiy-an’analitik va badiiy uslubda tahlil qilinadi. Mahalla ming yillar davomida shakllangan mahalliy o‘zini o‘zi boshqarish mexanizmi bo‘lib, uning ijtimoiypedagogik roli bugungi globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni tiklash va yosh avlodni tarbiyalashda beqiyos omil hisoblanadi.