INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA BA’ZI EFEMIZMLAR: O‘XSHASHLIKLAR VA FARQLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tilshunoslikda efemizm hodisasi qadimdan e’tiborga olingan bo‘lsa-da, zamonaviy davrda bu jarayon axborot tezligi, axloqiy me’yorlar, senzura va madaniy sezgirlik tufayli yanada murakkablashib bormoqda. Xususan, o‘lim, kasallik, siyosat kabi mavzular ko‘pincha efemistik shaklda ifodalanadi.