RUS VA INGLIZ TILLARINING SINTAKSISIDA O‘XSHASHLIK VA FARQLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola rus va ingliz tillarining sintaksis tizimini qiyosiy nuqtai nazardan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Rus va ingliz tillari grammatik qurilishi, gap tuzilishi va so‘zlar o‘rtasidagi munosabatlar nuqtai nazaridan sezilarli farqlarga ega. Maqolada sintaktik birliklar – gap bo‘laklari, ularning ketma-ketligi, yordamchi fe’llar ishlatilishi, negatsiya-inkor shakli, so‘roq gaplar, hamda so‘z tartibi muammolari qamrab olingan. Ayniqsa, rus tilining erkin sintaksisi bilan ingliz tilining qat’iy va standart tuzilmalari o‘rtasidagi tafovutlar ta’limiy jihatdan muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu tahlil rus va ingliz tillarini o‘rganuvchilar, tarjimonlar hamda chet tilini o‘rgatish bilan shug‘ullanuvchi pedagoglar uchun nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi. Shuningdek, maqola til o‘rganishdagi interferensiya holatlarini aniqlashga va ulardan qochish yo‘llarini tushuntirishga qaratilgan.