ODOB - AXLOQ QOIDALARI VA UNING JAMIYATDAGI AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada odamlar orasidagi munosabatlarni tartibga soluvchi, jamiyatda normalarni va qoidalarni belgilovchi "odob" tushunchasi tahlil qilinadi. Odob, nafaqat axloqiy, balki ijtimoiy va madaniy jihatdan ham katta ahamiyatga ega. Maqolada odobning jamiyatdagi ahamiyati, uning insonlar o'rtasidagi munosabatlarda qanday o'rin tutishi va ijtimoiy barqarorlikni saqlashdagi roli haqida so'z boradi. Odobli harakatlar jamiyatda tinchlik va tartibni ta'minlashga yordam beradi, shuningdek, ijtimoiy hamjihatlikni kuchaytiradi. Maqolada, odobning barcha jamiyat qatlamlariga nisbatan ahamiyati, uning yoshlar tarbiyasiga ta'siri, shuningdek, zamonaviy jamiyatdagi odob qoidalarining o'zgarishi masalalari ko'rib chiqiladi.