AVTOMATIK MONITORING TIZIMLARINING 110 KV ELEKTR UZATISH LINIYALARINING TAYANCH KONSTRUKTSIYALARIDAGI ROLI VA AHMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 110 kV elektr uzatish liniyalarining tayanch konstruktsiyalarida avtomatik monitori tizimlarining (AMT) roli va ahamiyati tahlil ilinadi. AMT tizimlari yordamida konstruktiv elementlarning holatini real vaqtda monitoring qilish, tashqi omillarni aniqlash va tegishli choralarni ko‘rish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tizimning samaradorligi va uning xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni, shuningdek, barqarorlikni oshirishdagi ahamiyati ilmiy tahlil qilinadi. AMT tizimlarining texnik xususiyatlari va amaliy ishlash jarayonidagi foydalari chuqur tahlil qilinadi.