NUTQ FAOLIYATI TURLARINI O’RGANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada nutq faoliyatining psixologik, lingvistik va kommunikativ xususiyatlar chuqur tahlil qilinadi. Nutq faoliyati og‘zaki, yozma, ichki, tashqi, dialogik, monologik kabi ko‘plab turlarga ajratilib, ularning amaliy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, kreativ va reproduktiv nutq shakllari orqali fikr ifodalash va muloqot samaradorligi muhokama etiladi.