TARJIMADA MUQOBILLIK TUSHUNCHASI VA IMKONIYATLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tarjimada muqobillik tushunchasi, uning azariy asoslari va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Muallif muqobillikni ta’minlashda tarjimon duch keladigan lingvistik, madaniy va kontekstual omillarni yoritadi. Matnda tarjimonning roliga, tilshunoslik yondashuvlariga va muqobil vositalarning to‘g‘ri tanlanishiga alohida e’tibor qaratilgan.