MAMLAKATIMIZDA INNOVATSION MASOFAVIY BANK XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida innovatsion masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirishning dolzarbligi, iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Raqamli texnologiyalar jadal rivojlanib borayotgan hozirgi sharoitda bank tizimining zamonaviy xizmat turlariga o‘tishi moliyaviy sektorda samaradorlikni oshirishga xizmat qilmoqda. Annotatsiyada masofaviy bank xizmatlarining afzalliklari, mijozlarga qulayliklar yaratishdagi roli, banklar uchun xarajatlarni kamaytirish imkoniyatlari hamda raqobatbardoshlikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilingan.