MASOFAVIY BANK XIZMATLARI TUSHUNCHASI, UNING ZAMONAVIY TIJORAT BANKLARI FAOLIYATIDAGI ROLI VA O'RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi moliyaviy xizmatlar sohasi, ayniqsa, bank tizimiga tubdan yangiliklar olib kirmoqda. Bugungi kunda tijorat banklari faoliyatida mijozlarga xizmat ko‘rsatishda masofaviy texnologiyalardan foydalanish tobora ommalashib bormoqda. Bunday xizmatlar mijozlarga bank filialiga bormasdan, istalgan joydan moliyaviy amaliyotlarni bajarish imkonini beradi. Ular zamonaviy bank tizimining raqobatbardoshligini belgilovchi muhim omillardan biriga aylangan.Raqamli iqtisodiyot sharoitida moliyaviy xizmatlar ko‘lamining kengayishi, ularning ko‘rsatilish shakli va mazmunining tubdan o‘zgarishiga olib kelmoqda. Ayniqsa, bank-moliya tizimida masofaviy xizmatlar texnologiyasining joriy etilishi bank faoliyatining samaradorligini oshirish, mijozlarga qulaylik yaratish va banklar o‘rtasidagi raqobatni kuchaytirish omillaridan biri sifatida maydonga chiqmoqda.