TIJORAT BANKLARIDA MASOFAVIY BANK XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY OMILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tijorat banklarida masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirishning asosiy omillari tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi sharoitida bank-mijoz munosabatlarini yangi bosqichga olib chiqish, xizmat ko‘rsatishda tezkorlik, qulaylik va xavfsizlikni ta’minlash dolzarb vazifalardan biri sifatida ko‘rilmoqda. Shuningdek, O‘zbekistonda tijorat banklari tomonidan amalga oshirilayotgan raqamlashtirish siyosati, innovatsion mahsulotlar joriy etilishi va mijozlar ehtiyojiga mos xizmatlar taklifi orqali masofaviy xizmatlar salohiyati tahlil etilgan. Ishda, shuningdek, xorijiy tajribalar asosida O‘zbekiston sharoitiga mos taklif va tavsiyalar ham keltirilgan.