TURKISTON ASSRNING TASHKIL TOPISH TARIXI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Turkiston ASSRda sovet hokimiyati tomonidan olib borilgan ijtimoiy-iqtisodiy siyosat, xususan, “korenizatsiya” (mahalliylashtirish) siyosatining mohiyati, maqsadi va uning amaliy tatbiqi tahlil qilinadi. Shuningdek, bu siyosatning Turkiston hududidagi ta’siri, milliy kadrlar yetishmovchiligi, madaniy siyosatdagi cheklovlar va markazdan boshqariluvchanlik darajasi tarixiy manbalar asosida o‘rganiladi. Maqolada Bosmachilik harakatining vujudga kelishi ham ijtimoiy va siyosiy omillar kontekstida izohlanadi. Turli tarixchi olimlar nuqtai nazarlari orqali ushbu siyosatning murakkab va ziddiyatli jihatlari yoritilgan.