DIN VA EKOLOGIYA: TABIATGA MUNOSABAT MASALASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada din va ekologiya o‘rtasidagi munosabatlar, shuningdek, diniy qarashlar asosida tabiatni muhofaza qilish masalalari yoritilgan. Islom dinida tabiatga nisbatan mas’uliyatli munosabatning ahamiyati, Qur’on va hadislarda ekologik muvozanatni saqlashga oid oyatlar tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ekologik muammolar yechimida diniy qadriyatlarning o‘rni, insonning tabiatga nisbatan g‘ayratli bo‘lishi uchun diniy asoslar ko‘rsatilgan.