XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISH STRATEGIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Xorijiy investitsiyalarni jalb etish strategiyalari mamlakat iqtisodiyoti uchun katta ahamiyatga ega bo‘lib, iqtisodiy o‘sish, texnologik innovatsiyalar va yangi ish o‘rinlari yaratishning muhim omillari hisoblanadi. Ushbu maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb etishda qo‘llaniladigan samarali strategiyalar, shu jumladan huquqiy va iqtisodiy sharoitlar, infratuzilma rivojlanishi, soliq siyosati, davlat-xususiy sheriklik modeli va boshqa tashkiliy mexanizmlar ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistondagi so‘nggi investitsiya strategiyalari, davlat tomonidan amalga oshirilgan islohotlar va xalqaro investorlar bilan samarali aloqalar o‘rnatish masalalari ham maqola doirasida muhokama qilinadi. Maqola, ayniqsa, rivojlanayotgan iqtisodiyotlar, xususan, O‘zbekiston uchun muhim yo‘llarni ko‘rsatadi.