VOLTE TEXNOLOGIYASINING ISHLASH PRINSIPI VA AFZALLIKLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada VoLTE (Voice over LTE) texnologiyasining ishlash prinsipi, arxitekturaviy tuzilishi va uning zamonaviy mobil aloqa tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. LTE tarmoqlarida sxemali kommutatsiyadan voz kechilgani sababli ovozli xizmatlarni uzatishda yuzaga keladigan texnik muammolarni hal qilishda VoLTE yechim sifatida taqdim etiladi. Maqolada IMS (IP Multimedia Subsystem) asosidagi boshqaruv mexanizmlari, SIP protokoli orqali sesiya boshqaruvi, QoS mexanizmlarining roli, shuningdek VoLTE texnologiyasining yuqori aniqlikdagi ovoz sifati, trafik samaradorligi va energiyani tejash kabi ustunliklari batafsil yoritilgan. Shuningdek, texnologiyaning joriy etilishida duch kelinadigan muammolar va ularning yechimlari ham ko‘rib chiqilgan.