ILM MA’RIFATGA INTILISH VA UNING FAZILATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bu maqolada dunyoviy va islom dini nuqtai nazaridan ilmning o‘rni, uning fazilatlari va musulmon insonning unga bo‘lgan munosabati yoritilgan. Qur’oni Karim oyatlari va Rasululloh(s.av)ning muborak hadislari asosida ilm egalarining Alloh taolo huzuridagi yuksak maqomi, jaholatning oqibatlari hamda ilm orqali  erishiladigan dunyo va oxirat saodati haqida.