YUZ TERISIDA SPF KREMLARINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yuz terisini quyosh nurlaridan himoya qilishda SPF (Sun Protection Factor) kremlarining ahamiyati yoritib berilgan. Quyoshning ultrabinafsha nurlari teri qarishining tezlashishi, dog‘lar paydo bo‘lishi va hatto teri saratoni xavfini oshirishi mumkin. Shu sababli, har kuni SPF kremdan foydalanish nafaqat estetik ko‘rinishni saqlash, balki teri salomatligini uzoq muddatga ta’minlash uchun ham muhimdir. Maqolada SPF kremlarining qanday ishlashi, to‘g‘ri tanlash va qo‘llash qoidalari hamda ularning kundalik teri parvarishidagi o‘rni batafsil yoritiladi.