“MAHALLA RAISLARI SAYLOVI: ISLOHOTLARNING YANGI BOSQICHI SIFATIDA” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida mahalla raislari saylovi tartibiga kiritilgan o‘zgarishlar, xususan, vakolat muddati 3 yildan 5 yilga uzaytirilishining mazmun-mohiyati yoritilgan. Islohotlarning jamiyat barqarorligi va boshqaruv samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Qonuniy asoslar, ularning ijrosi va kutilyotgan natijalar haqida fikr yuritiladi.