TASAVVUFIY TARBIYA VA UNING HIKMATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bu maqola tasavvufiy tarbiyaning nazariy asoslari va amaliy qo‘llanishini tahlil qiladi. Tasavvufiy tarbiya o‘zida insonning qalbini tozalash, axloqiy kamolotga erishish va ruhiy uyg‘onishni nazarda tutadi. Uning tamoyillari an’anaviy diniy o‘gitlarga asoslanib, zamonaviy jamiyatdagi o‘zgarishlarga mos ravishda amalga oshiriladi. Maqolada tasavvufning tarixiy ildizlari, uning bugungi kun jamiyatida yoshlar tarbiyasidagi o‘rni, ruhiy yuksalish uchun zarur bo‘lgan amaliy yondashuvlar va buyuk mutasavviflarning asarlaridan olingan hikmatlar tahlil qilinadi.