TILSHUNOSLIKNING BOSHQA FANLAR BILAN MUNOSABATLARI.TILSHUNOSLIKNING ZAMONAVIY YO‘NALISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tilshunoslik fanining rivojlanishi jarayonida u boshqa ko‘plab fanlar bilan uzviy aloqaga kirishgan. Ayniqsa, sotsiologiya, psixologiya, falsafa, informatika, adabiyotshunoslik kabi yo‘nalishlar bilan o‘zaro hamkorlik til tabiatini chuqurroq o‘rganish imkonini beradi. Bugungi kunda tilshunoslikda kognitiv tilshunoslik, psixolingvistika, neyrolingvistika, kompyuter lingvistikasi va korpus lingvistikasi kabi zamonaviy yo‘nalishlar shakllangan bo‘lib, ular tilni o‘rganishda fanlararo yondashuvning dolzarbligini ko‘rsatadi. Ushbu yo‘nalishlar tilshunoslikka yangi metod va texnologiyalarni olib kirib, fan taraqqiyotiga kattaissa qo‘shmoqda.