PEPTIDLARNING INSON ORGANIZMIDAGI FIZIOLOGIK AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada peptidlarning inson organizmidagi fiziologik ahamiyati yoritilgan. Petidlar - bu aminokislotalardan tashkil topgan qisqa zanjirli birikmalar bo‘lib, ular gormonlar, neyropeptidlar va immun modulyatorlar sifatida muhim biologik funksiyalarni bajaradi. Maqolada peptidlarning sintezi, tasnifi, va ularning organizmdagi o‘rni haqida ma’lumotlar keltirilgan. Jumladan, peptidlarning asosiy turlari, ularning organizmdagi roli va ilm-fan sohasidagi qo‘llanilishini yoritishga qaratilgan.