NUTQ FAOLIYATI TURLARINI O'RGATISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada nutq faoliyati turlarini o‘rgatishning ahamiyati va usullari ko‘rib chiqiladi. Til o‘rganish jarayonida eshitish, o‘qish, yozish va suhbatlashish kabi nutq faoliyati turlarining o‘rganilishi zarurligi ta’kidlanadi. Maqolada har bir faoliyat turi alohida tahlil qilinib, ularni samarali o‘rgatish uchun zamonaviy metodlar va texnologiyalar, jumladan kommunikativ yondashuv, interfaol metodlar va onlayn vositalar yordamida o‘rgatishning foydalari ko‘rsatilgan. Talabalarning til o‘rganish ko‘nikmalarini yaxshilashda madaniy tafovutlarni inobatga olishning ham ahamiyati muhokama qilinadi. Nutq faoliyati turlarini samarali o‘rgatish tilni to‘liq o‘zlashtirishda katta rol o‘ynaydi va talabalarga tilni amaliyotda ishlatish ko‘nikmalarini rivojlantiradi.