SUN’IY OQSIL OZUQA MODDALARINING ISHLAB CHIQARILISHI VA KELGUSIDAGI IMKONIYATLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oqsillar inson salomatligi uchun zarur bo‘lgan asosiy ozuqa moddalaridan biri bo‘lib, ularning biologik rolini hech bir ozuqa modda to‘ldira olmaydi. Biroq, dunyoda aholi sonining ortishi va atrof-muhitga bo‘lgan ta’sir tufayli oqsil manbalarining ishlab chiqarilishi va ulardan foydalanish o‘zgacha yechimlarni talab qilmoqda. Shu nuqtayi nazardan sun’iy oqsil ishlab chiqarish texnologiyasi oziqovqat sanoatida katta qiziqish uyg‘otmoqda va u kelajakda an’anaviy oqsil manbalariga o‘z o‘rnini topishi mumkin.