MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNING QIZIQISH VA QOBILIYATLARIGA MOS FAN YO‘NALISHINI ANIQLASH UCHUN ONLAYN PLATFORMA ISHLAB CHIQISHNING NAZARIY VA TEXNOLOGIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarning individual qiziqishlari va qobiliyatlarini aniqlash orqali ularning fan yo‘nalishlarini to‘g‘ri tanlashlariga ko‘maklashuvchi onlayn platformani ishlab chiqishning nazariy va texnologik asoslari yoritiladi. Ilmiy asoslangan diagnostika metodikasi va sun’iy intellekt yordami bilan bolalarning psixologik xususiyatlari, bilim olishga bo‘lgan moyilligi hamda kasbiy yo‘nalishdagi intilishlari tahlil qilinadi. Platforma foydalanuvchiga qulay interfeys, avtomatlashtirilgan testlar va shaxsiylashtirilgan tavsiyalar asosida ta’limda individual yondashuvi qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan. Mazkur loyiha nafaqat ta’lim tizimini raqamlashtirish, balki har bir o‘quvchining salohiyatini erta aniqlash va rivojlantirish imkonini beradi.